Arrangeras parallellt

Träffa hela den offentliga verksamheten under två intensiva säljdagar

Möjliggör affärsmöjligheter genom att delta i Lösningar för Offentlig Sektor och Upphandlingsdagarna. Träffa tusentals potentiella kunder och upphandlare, positionera dig som en ledande aktör, och knyt värdefulla affärsrelationer under två intensiva dagar. Här erbjuds en unik plattform för affärsutveckling och tillväxt inom den offentliga och privata vårdsektorn.

Anslut dig som utställare eller partner och möt ledande personer inom den svenska offentliga sektorn för att säkra nya affärer och partnerskap.

Lösningar för Offentlig Sektor

Sveriges största mötesplats för alla som leder, utvecklar och organiserar offentlig verksamhet.

Lösningar för Offentlig Sektor är en heltäckande mötesplats för alla som leder utvecklar och effektiviserar de offentliga verksamheterna. Här samlas upphandlare, beslutsfattare, tjänstemän, förtroendevalda och påverkare från kommun, region och myndigheter för att ta del av den senaste politiska utvecklingen och nya innovativa lösningar för att både kunna stödja och effektivisera sina processer och arbetssätt.

Upphandlingsdagarna

Sveriges största mötesplats för offentlig upphandling och inköp.

Upphandlingsdagarna riktar sig till en bred grupp av yrkesverksamma inom offentlig upphandling. Under två fullspäckade dagar samlas deltagare från politik, näringsliv och offentlig sektor under ett tak för att driva företag och driva samhällsutvecklingen framåt. Här möts beslutsfattare, initiativtagare till upphandlingsprojekt, visionärer, entreprenörer, universitet och forskningscentra, och många andra.

Fokusområden

Lösningar för Offentlig Sektor

Digitalisering & Teknik

Upphandling

Finans & Ekonomistyrning

Ledarskap & Utbildning

Verksamhetsutveckling

Fastighet och infrastruktur

Upphandlingsdagarna

Upphandlingstrender

Effektiva inköpsstrategier

Juridisk efterlevnad

Hållbara inköp

Upphandling och implementering

Tema 2025 - motståndskraft och utvecklad välfärd i en föränderlig värld

Stärkt cybersäkerhet och informationssäkerhet för offentliga aktörer

Innovation och utveckling som stärker välfärden

Samhällets beredskap och förmåga att hantera komplexa utmaningar

Huvudpartners
Konferenspartners

Utställning

Stig in i en värld av möjligheter på vår utställning! Här samlas inte bara leverantörer som driver den offentliga sektorn mot effektivitet, utan även fackliga organisationer, kommunala enheter och statliga myndigheter.

Mässgolvet är fullspäckat med högkvalitativa leverantörer och hundratals innovationer, skapande av en inspirerande miljö. Det bästa av allt? Det är helt kostnadsfritt för alla mässbesökare! Missa inte chansen att utforska det överflöd av möjligheter – ta del av en utställning som öppnar upp dörrarna till framtidens lösningar för den offentliga sektorn.

Tillsammans mot ett smartare, hållbarare och bättre Sverige

Var med i händelsernas centrum, här möts över 4000 människor från alla Sveriges alla organisationer och kommuner. Tillsammans mot ett smartare, hållbarare och bättre Sverige!

+ 3961

Besökare

Möten, nya insikter, kompetensutveckling
och utbyte av erfarenheter

+ 1790

Konferensdelegater

Ta del av inspirerande och
insiktsfulla föreläsningar.

+ 250

Utställare

Företag och organisationer
som visar upp de bästa lösningarna för dig

Urval av talare 2024

Lösningar för Offentlig Sektor och Upphandlingsdagarna 2025 inkluderar en högkvalitativ konferens där du får ta del av den senaste utvecklingen och de innovativa lösningar som ska driva och förändra framtidens offentliga sektor och upphandling. Här presenteras de senaste nyheterna direkt från politiska tungviktare, myndigheter och experter.

Ordförande och ansvarig för konferensprogrammet är Per Mosseby, bakgrund som internetentreprenör, tidigare kommunstyrelseordförande och chef för digitaliseringsfrågorna inom SKR.

Sanna Marin

f.d. Statsminister i Finland

Anders Borg

f.d. Finansminister

Stefan Löfven

f.d. Statsminister

Daniel Akenine

Nationell teknikchef

Microsoft

Anna Gärdin

Framtidsdirektör

Huddinge kommun

Carl Ståhle

Digitaliseringsexpert

Sveriges Allmännytta

Anna Eriksson

Generaldirektör

Digg

John Ahlberk

Generaldirektör

Statens haverikommission

Monica Rodrigo

Generaldirektör

Ekobrottsmyndighet

Fredrik Rosengren

Rikskronofogde

Patrik Sundström

tf VD

Inera

Christina Gellerbrant Hagberg

generaldirektör

Arbetsgivarverket

Mässans alla kostnadsfria scener

Offentlig sektor/upphandling

På scenen samlas framstående talare från olika delar av den offentliga sektorn för att dela sina insikter och erfarenheter. Vi främjar dialog och samarbete mellan beslutsfattare, tjänstemän och medborgare för att tillsammans utforska lösningar på samhällets utmaningar. Anslut dig till samtal, dela dina tankar och vara en del av den positiva förändringen.

E-hälsa och välfärdsteknik

Scenen med fokus på e-hälsa och välfärdsteknik samlar talare och experter från olika delar av landet för att främja innovation och utbyte av kunskap inom området. Vår öppna scen på denna mötesplats fungerar som en dynamisk plattform där idéer omsätts till handling och där de senaste trenderna och framstegen inom e-hälsa och välfärdsteknik diskuteras och utforskas.

Hälso- och sjukvård

Lyssna till talare från hela sjukvårdssektorn och låt dig inspireras av deras kunskap, insikter och banbrytande idéer. Ta del av spännande presentationer och interaktiva sessioner som delar med sig av det senaste inom vårdinnovation och forskning, och låt dig engageras i meningsfulla diskussioner om framtidens hälso- och sjukvård. Var med oss och utforska framtidens vård tillsammans!

Därför ska du ställa ut eller delta som partner

Ansikte mot ansikte

Ansikte mot ansikte har visat sig vara det överlägset mest effektiva sättet att sälja produkter och tjänster. Varje utställare och partner genomför i snitt 80 kundmöten, under två intensiva dagar träffar du lika många kunder som det normalt tar flera månader att träffa.

Maximera din exponering

Maximera din exponering, genom att ställa ut får ni stor och synlig exponering på mässan. Ni kommer dessutom också dra nytta av mötesplatsens omfattande marknadsföringskampanj före, under och efter mässan.

Besökarna

Här träffar du högkvalitativa besökare, beslutsfattare som det normalt inte går att boka möten med, de viktigaste inköparna kommer till mötesplatsen.

Tydlig ROI

Tydlig och mätbar ROI, du kan snabbt räkna hem kostnaden för dina möten och vad de genererat i affärer.

Mer än bara en mässa

Mässan har mängder med erbjudanden och aktiviteter på plats mötesplatsen är både en mässa och konferens. Konferens har otroligt mycket att erbjuda som man inte vill missa. Mängder med talare, branschseminarier och paneldiskussioner och en mängd aktiviteter och inspiration.

Nätverka

Nätverka med din bransch och möt företag som letar efter de produkter och tjänster du erbjuder. Under dagarna arrangeras mingel, nätverksträffar, paneldiskussioner och mycket mer, som tillsammans skapar en dynamisk mötesplats för framtidens offentliga sektor.

Samarbetspartners till mötesplatsen

Komplett mötesplats med extra allt

+200 TALARE I HÖGAKTUELL KONFERENS

Ta del av en konferens i absolut toppklass. Möt över 200 talare och lyssna till branschexperter, ledande myndigheter och inspirerande talare som presenterar den senaste utvecklingen. 1 biljett = 4 konferenser! Parallellt med Lösningar för Offentlig Sektor går Upphandlingsdagarna, e-Hälsa+MVTe och Framtidens Hälso & Sjukvård, din biljett till alla fyra konferenser.

+300 UTSTÄLLARE PÅ INNEHÅLLSRIK KOSTNADSFRI MÄSSA

Ett överfyllt mässgolv med över 300 utställare, högkvalitativa leverantörer & hundratals innovationer i en inspirerande miljö – allt helt kostnadsfritt för mässans alla besökare.

KOSTNADSFRIA AKTIVITETER PÅ MÄSSGOLVET

100-tals innovationer och aktiviteter. Du som besökare tar del av öppna scener som är fyllda med branschens mest inflytelserika personer. Delta i mingel, nätverksträffar, paneldiskussioner och mycket mer, allt detta tillsammans skapar en dynamisk mötesplats som visar framtiden redan idag.

MINGEL

Efter första mässdagen arrangeras ett fartfyllt mingel där du som besökare får chans att knyta nya kontakter. Ta del av prisutdelningar, tilltugg, live-uppträdande och överraskningar värda att minnas.

MATCHMAKING

På mässan kan både besökare och utställare ta del av mötesplatsens digitala verktyg. Här pågår en ständig matchmaking som leder till nya kontakter och nya möjligheter.

PRISUTDELNING - ÅRETS HÅLLBARHETSKOMMUN

Lösningar för Offentlig Sektor kommer årligen att dela ut ett hållbarhetspris som innefattar miljöfrågor, socialt ansvar och styrningsfrågor. Januari 2025 kommer det andra priset att delas ut.

Besöksstatistik 2024

Besökarna uppgav följande syften med mässbesöket:

84% Få överblick över branschen

90% Skapa nya kontakter

83% Träffa nuvarande kontakter och branschfolk

98% Ta del av nyheter

75% Gå på seminarier och paneldebatter

68%

68% av beslutsfattarna besökte mässan för att få underlag till upphandling.

83%

83% av besökarna beslutar eller påverkar inköp.

77%

77% beslutsfattare uppgav att de under den närmaste tiden kommer att köpa en eller flera av de produkter/tjänster som visats på mässan.

Utställarstatistik 2024

85%

85% av utställarna är mycket nöjda med den totala mässupplevelsen

85%

85% av utställarna kommer troligen ställa ut igen när mässan arrangeras nästa gång

92%

92% av utställarna har fått nya kontakter som kan leda till affärer

Fyra mässor under ett tak

Parallellt arrangeras e-Hälsa+MVTe och Framtidens Hälso & sjukvård – tillsammans bildar de Sveriges största mötesplatser för alla som leder, utvecklar och ansvarar för offentlig sektor och upphandling och inköp, samt framtidens vård i Sverige.